top of page

O nama

Konjički klub Nonius se nalazi u Gornjem Međurovu na domaćinstvu porodice Ilieski.

 

Osnovan je i registrovan, kod nadležnog Ministarstva za sport, kao sportska organizacija u oblasti konjičkog sporta. Pored sportskih aktivnosti u klubu se pre svega gaji ljubav prema konjima i prirodi i očuvanju tradicije ovog sporta u nišavskom regionu.

 

Klub trenutno ima 50 članova svih starosnih doba koji se bave aktivnim sportskim takmičenjem u preponskom jahanju i daljinskom jahanju, kao i rekreativnom jahanju.

 

Klub raspolaže sa osam konja koji su zasticeni i registrovani od strane ministarstva poljoprivrede. I to šest kobila u rasi Noniusa, jedan licencirani pastuv rase Nonius i jedna polukrvna kobila rase Anglo-araber.

 

Klub ima sopstvenu školu jahanja za sport i rekreativno jahanje.

 

Klub je otvoren svakoga dana osim ponedeljka za sve ljubitelje prirode i konja. Mir, spokoj i radost, koju u svakom srcu budi druženje sa plemenitim životinjama kakvi su konji i sa ljudima dobre volje, ovde su deo svakodnevice.

 

Dođite i uverite se sami. Bez obzira da li ste iskusan jahač ili želite to da postanete. Bez obzira da li želite da jašete rekreativno ili samo da se družite sa konjima.

 

Mi vas očekujemo.

bottom of page